11/19/2012

pikkujoululahja suomesta

pikkujoulupaketti
Sain tänään pikkujoululahjan Suomesta! Ah Dumlen suklaakalenteri ja arpakalenteri♥ Joulukuu on virallisesti pelastettu. 

Oon saanu viimeinki parit joululahjat ostettuu ja vielä pitäs päästä tekee lisää ostoksia! Paketit koitan saada Suomeen ennen joulukuun 7.päivää, että ne ehtis perille ajoissa :)

2 kommenttia:

  1. heippa, hirmu kiva blogi :) mulla ois pari kysymystä sun vaihtariin lähdöstä liittyen. elikkä oon itekkin vähän miettiny jos pääsis vaihtoon mutta muo pelottaa että jos en osaakkaan puhua enkkua tarpeeks hyvin tai en saa kavereita sieltä ? ja ootko minkä toimiston kautta vaihtona ? ja ootko tyytyväinen siihen toimistoon ? :) jaja pitiks sun tehä joku kielitesti, ku ite mietin et mitä jos en sitten sen takia pääsekkään lähtemään jos se menee huonosti :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. moi ja kiitti paljon! :) kyllä mun mielest tosi monen suomalaisen enkku on parempaa, kun esimerkiksi joidenkin aasialaisten tai vaikka italialaisten. Oon varma et osaat puhua enkkua "tarpeeks" hyvin, eikä mun mielestä sitä kieltä tarvii osata ollenkaan ennen kun lähtee vaihtoon :) Opit englannin sit sen vuoden aikana! Täällä missä oon nyt, oli viime vuonna bolivialainen vaihto-oppilas ja sen enkku oli kuulemma TOSI heikko, kun se tuli jenkkeihin. Sille piti kuulemma puhua tosi hitaasti ja elekieltä käytettiin melkeen useemmin ku itse enkkua. Vuoden aikana se oppi kielen ja sen vaihtovuoden loputtua sen enkku oli tosi hyvä! :) Oon AFS:n kautta ja oon tyytyväinen. AFS on alunperin amerikkalainen järjestö (American Field Service), joten se toimii tääl pääs hyvin! Ja joo mun piti tehä sellanen SLEP-testi mut siinä vaan "mitattiin" sun enkun taidot, että nää sit tiesi tääl mun jenkkikoulussa mun kielitason :) Se testi tehään vasta vaihto-oppilaaks hyväksymisen jälkeen et ei ne nyt peruuta sun vaihtovuottas, jos muutama kuukaus ennen lähtöö mokaat kielitestissä! ja se kielitesti oli tosi helppo et siitäkään ei kannata ottaa stressiä :)Rohkeesti vaa otat yhteyttä johonkin järjestöön ja lähet opiskeleen ja pitää hauskaa ulkomaille!

      Poista